Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saját tapasztalatok-kérdések,válaszok

Hol lehet olyan görénykölyköt kapni,amelyik nem harap?

Sehol. Minden kölyök harap .Náluk a harapás a kommunikáció,a játék egy fajtája.Nekünk,gazdáknak kell megtanítanunk,hogy ez az embereknek fáj. Ha jól választjuk meg az eladót, könnyebb dolgunk lesz. Ám így is sok foglalkozást igényelnek.

Otthon, Édes Otthon-milyen nagy ketrec kell a vadászgörénynek?

Ahhoz, hogy jól érezze magát,optimális körülményekre, ezen belül elegendően nagy otthonra van szüksége. A tapasztalatunk szerint,a görényház alapterülete legalább 0,5-1,5 négyzetméter legyen,többszintes. A kialakításánál pedig törekedjünk minél változatosabb és izgalmasabb berendezésre. Egy ilyen otthonban sok kalandot élhet át az eleven és játékos vadászgörény.

A vadászgörényem rájött, hogyan kell kinyitni a ketrec ajtaját, így gyakran kiszökik. Hogyan szoktathatom le őt erről?

Hát igen a görény ravasz kis jószág. Ha egyszer megtanulja az ajtó nyitását akkor azt nem felejti. Nevelési módszerekkel nem lehet leszoktatni. Ne is kísérletezzünk ilyenekkel, mert ez felesleges. A megoldás nagyon egyszerű: rögzítsük a ketrec ajtaját valamivel, pl. egy karabinerrel vagy lakattal.

Mennyit játszak-foglalkozak vele?

A vadászgörény eleven,és azt szeretné, hogy minél többet foglalkozzunk vele. Szereti a napi ritmust. A napi teendőnk közé iktassunk be közös játékot. A görény azonban akkor a legboldogabb, ha egy hozzá hasonló társsal élhet. Ha ketten vannak, akkor a nap minden percében le tudják foglalni magukat, és soha nem unatkoznak.A mi tapasztalatunk is az, ha ketten vannak kint,akkor jobban lefoglalják magukat.