Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vadászgörény tartása

A görényt huzatmentes helyiségben tartsuk,különben könnyen megfázhat.A ketrecet mindig világos helyre tegyük, de ne a tűző napra.Az alvó helyet úgy kell kialakítani,hogy állandóan árnyékos helyen legyen.

A hűvös nyirkos ,sötét helyek nem alkalmasak a vadászgörénynek.

A vadászgörények nagyon könnyen bajba tudnak kerülni. Ahová egy görény be tud mászni, oda be is mászik, és ahová fel tud mászni, oda fel is mászik. Imádnak mindent felfedezni,mindenhová bebújni, mindent megkóstolni,  ellopni, fel és magukra borítani.

Ha görényeink szabadon vannak a lakásban vigyázzunk, amikor karosszékbe,fotelba, beleülünk, nincs-e alatta, benne alvó görény. Vonatkozik az ágyra is.Amikor kinyitjuk a bejárati ajtót, figyeljünk arra, nehogy kisurranjon a lábunk mellett! A görények nagyon gyorsan és halkan tudnak közlekedni!!

Más görikkel:
A hímek az ivarérettség elérése után általában nem ereszthetők össze más ivaros hímekkel és gyakran ivartalan hímekkel és ivartalan nőstényekkel sem. Az ivaros hímek, még akkor is ha együtt nőttek fel vagy rokonok, territoriális hatalmi harcokat vívhatnak, amelyek komoly sérülésekkel is végződhetnek és szélsőséges esetben akár a gyengébb fél halálához is vezethetnek. Az ivarérett hímeket általában sem ivaros, sem ivartalanított görényekkel nem lehet együtt tartani, leszámítva azt a rövid időszakot, amikor az ivaros hím nem aktív vagyis "nincs szezonban". Az ivaros hímnek ugyanis teljesen mindegy, hogy milyen görény van mellette, nem érdekli hogy a nőstény nem tüzel, ő azért, jobb híján még molesztálhatja. Ugyanígy az sem érdekli hogy a nőstény már ivartalan, vagy az, hogy nem is nőstény...

Két nőstény, akár ivaros, akár ivartalanított, nyugodtan tartható együtt, ugyanígy két ivartalanított hím is nyugodtan megfér egy helyen.